onsdag 27 maj 2009

Detta kom till mej, och det landade rätt i mitt hjärta

När du är för dej själv är du inte ensam utan helt enkelt för dej själv, och det är oerhörd skillnad mellan ensamhet och att vara för sej själv. När du är ensam tänker du på någon annan, saknar du någon annan. Ensamhet är ett negativt tillstånd.
Du känner att det skulle vara bättre om någon annan var där- din vän, din fru, din mamma, din älskade, din man. Det skulle varit bra om någon annan fanns där, men det finns ingen där...

Ensamhet är frånvaro av någon annan. Att vara för dej själv är att vara i din egen närvaro. Att vara för sej själv är mycket positivt. Det är en närvaro, en överflödande närvaro.

Du är så full av närvaro att du kan fylla hela existensen med din närvaro och det finns inte något behov av någon annan.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det inte finns någon speciell partner i vårt liv kan vi endera känna oss ensamma eller njuta av den frihet som finns i avskildheten. När vi inte finner stöd för den sanning vi känner djupt inom oss, kan vi endera känna oss isolerade och bittra eller fira det faktum att vår vision är stark nog att överleva det kraftfulla mänskliga behovet av att få ett erkännande från familj, vänner eller kollegor. Om du står inför en sådan situation just nu, var medveten om hur du väljer att betrakta din "ensamhet" och ta ansvar för det val du gjort.

Var ditt eget ljus.

I sista hand måste var och en av oss utveckla förmågan att ta oss igenom mörkret utan reskamrater, kartor eller vägvisare.

3 kommentarer:

Caroline sa...

Åh, älskade hjärtat...

Jag ser, hör och bekräftar. Mycket händer både inom dig och runt omkring dig nu...

Jag tror att Karem, den Karem som du är ämnad att vara, håller på att slå sig fram.

Den vackra, starka, trygga och alldeles underbara kvinna som du är... Den kvinnan som också är stark nog, att ta hand om den lilla tjejen med skrubbsår på knäna.

Jag finns här FÖR DIG och MED DIG... Är så tacksam för att jag får följa dig på din resa genom livet.

Jag älskar dig!

Singelpappan sa...

Du skriver så fint och målande och visar den varma och omtänksamma kvinna du är...

Kram

Sofia sa...

Så rätt, varenda ord stämmer! :) den där texten landade rakt in i mitt hjärta med. <3